19 Ιανουαρίου 2010

Στη Λωρίδα της Γάζας, αποστολή κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Ε.Ε.

Στη Λωρίδα της Γάζας, αποστολή κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Ε.Ε.
Ζαγάρας Κ.
Αναχώρησε χθες το μεσημέρι, με πρώτο σταθμό το Κάιρο και μετά τη Γάζα, αποστολή 50 βουλευτών, ευρωβουλευτών και υπουργών από 12 χώρες της Ευρώπης και προσωπικοτήτων, που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας.
Στην αποστολή (σημειωτέον, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποστολή κοινοβουλευτικών εκπροσώπων στην πολύπαθη περιοχή), το ελληνικό τμήμα αποτελούν οι βουλευτές Τάσος Κουράκης και Σοφία Σακοράφα, ο πολιτικός αναλυτής Κώστας Μπιτσάνης, η δημοσιογράφος Εμυ Χριστούλα και ο συγγραφέας-ιστορικός Νίκος Κλειτσίκας. Μαζί τους βρίσκεται και ο Δρ. Νάντερ Αλ Αμπάντλα, πρόεδρος της Ελληνο-Παλαιστινιακής Φιλίας, που μετέχει ως επικεφαλής - συντονιστής της αποστολής. Η αποστολή θα επισκεφθεί τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία είναι αποκλεισμένη με πλήρες εμπάργκο στα πάντα (τρόφιμα, νερό, φάρμακα, καύσιμα κ.λπ.), επί 4 χρόνια και θα έχει συναντήσεις με Αιγύπτιους αξιωματούχους, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.
Πριν την αναχώρησή του ο Τ. Κουράκης δήλωσε πως “η αποστολή μας, πέρα από την ηθική υποστήριξη στους καταδικασμένους σε αργό θάνατο στην Γάζα, είναι και μια κραυγή εναντίον της 'πολιτισμένης' Δύσης που στην ουσία στηρίζει τους σιωνιστές του Ισραήλ. Ανάμεσά τους και η ελληνική κυβέρνηση, που στα Ηνωμένα Έθνη απείχε, δηλαδή δεν στήριξε, την έκθεση Γκόλντστοουν, που μιλούσε σαφώς για εγκλήματα πολέμου από μεριάς των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων. Ένα χρόνο μετά, οι 1.310 Παλαιστίνιοι νεκροί, οι 5.000 τραυματίες, τα 25 βομβαρδισμένα σχολεία και νοσοκομεία περιμένουν δικαίωση”. Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι “δεν αισθάνομαι ότι συμμετέχοντας στην αποστολή αυτή εκπροσωπώ το ελληνικό Κοινοβούλιο, απεναντίας αισθάνομαι αλληλέγγυος με χιλιάδες πολίτες σε όλο τον κόσμο που κάνουν ό,τι μπορούν για να σταματήσει ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στον πλανήτη, η οποία μετατράπηκε από τους ιμπεριαλιστές και τους Άραβες 'προθύμους' σε πεδίο βολής των Ισραηλινών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: