18 Μαΐου 2010

Στην Ελλάδα ο Mohammed Abd El Khalek El Farra, Δήμαρχος της Χαν Γιούνις από την αποκλεισμένη Γάζα, προσκεκλημένος του Παναγιώτη Φωτιάδη, Δημάρχου Αχαρνών

Έφτασε σήμερα στην Αθήνα ο Mohammed Abd El Khalek El Farra, Δήμαρχος της Χαν Γιούνις από την αποκλεισμένη Γάζα, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδελφοποίησης με το Δήμο Αχαρνών, προσκεκλημένος του Δημάρχου Παναγιώτη Φωτιάδη.
Στο αεροδρόμιο της Αθήνας “Ελευθέριος Βενιζέλος” υποδέχθηκε τον Παλαιστίνιο Δήμαρχο ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας Νάντερ ΑλΑμπάντλα, ο Παναγιώτης Φωτιάδης, Δήμαρχος Αχαρνών, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκς του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, ο Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κώστας Πανταζής και ο συγγραφέας Νίκος Κλειτσίκας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ελληνική αποστολή που βρέθηκε μέσα στη Γάζα, κατά τη διάρκεια των ανελέητων βομβαρδισμών της περασμένης χρονιάς, φιλοξενήθηκε στο Δήμο της Χαν Γιούνις και επέστρεψε στην Ελλάδα μετά το τέλος των βομβαρδισμών.
Στην Ελλάδα, ο Mohammed Abd El Khalek El Farra, εκτός από τη συμμετοχή του στις επίσημες εκδηλώσεις αδελφοποίησης με το Δήμο Αχαρνών, θα έχει συναντήσεις με φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συνδικαλιστικές οργανώσεις, πολιτικά κόμματα και πολιτιστικούς φορείς.
Η «Ελληνοπαλαιστινιακή Φιλία», που επιμελήθηκε όλων των αναγκαίων διαδικασιών, ώστε για πρώτη φορά να επισκεφθεί την Ευρώπη και μάλιστα την Ελλάδα, ένας θεσμικός παράγοντας όπως ο εκλεγμένος δημοκρατικά Δήμαρχος της Χαν Γιούνις, ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν σ’ αυτή την επιτυχία και τον Ελληνικό Λαό για τη συμπαράστασή του στον Παλαιστινιακό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: