13 Ιανουαρίου 2010

50 βουλευτές, Ευρωβουλευτές και προσωπικότητες επισκέπτονται τη Γάζα (14 – 18 Γενάρη 2010)

Ευρωπαϊκή Επιτροπής για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας Ελληνικό Τμήμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2010

Αντιπροσωπεία κοινοβουλευτικών από όλη την Ευρώπη μεταβαίνει αύριο στο Κάιρο της Αιγύπτου και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010 στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο την αξιολόγηση των ανθρωπιστικών συνθηκών, που επιδεινώθηκαν υπερβολικά μετά από την περυσινή επίθεση του Ισραήλ και την ασφυκτική πολιορκία.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας (ΕΕΑΑΓ - ECESG) έχει συντονιστεί πλήρως με το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου και η αντιπροσωπεία θα διασχίσει το πέρασμα της Rafah και θα εισέλθει στην αποκλεισμένη Γάζα.
Η πανευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, που αποτελείται από 58 βουλευτές και άλλες πολιτικές προσωπικότητες, θα συγκεντρωθεί από όλη την Ευρώπη στο Κάιρο την Πέμπτη και τα μέλη των Κοινοβουλίων που αντιπροσωπεύουν 12 ευρωπαϊκές χώρες, καθώς επίσης και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην υπουργοί, σκοπεύουν να παρουσιάσουν στα Κοινοβούλια και τους λαούς τους όλα τα αποτελέσματα των βομβαρδισμών, της 4χρονης πολιορκίας με το εμπάργκο.
Επίσης, η πανευρωπαϊκή αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με υπουργούς της Αιγυπτιακής κυβέρνησης και το Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Amr Moussa, για να συζητήσει τις συνθήκες στη Λωρίδα της Γάζας, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την πολιορκία και το εμπάργκο στη Γάζα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας οργάνωσε διάφορες αντιπροσωπείες κοινοβουλευτικών και προσωπικοτήτων που επισκέφτηκαν τη Γάζα, αλλά αυτή θεωρείται η μεγαλύτερη.
Ο κύριος σκοπός αυτής της επίσκεψης είναι να ενημερωθούν οι αντιπρόσωποι των ευρωπαϊκών χωρών για τις καταστροφικές περιστάσεις υπό τις οποίες ζουν 1.5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας.
Στην ελληνική αντιπροσωπία μετέχουν οι:
Σοφία Σακκοράφα, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Τάσος Κουράκης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Αναστόπουλος, Εκπρόσωπος της ΕΕΑΑΓ – ECESG στην Ελλάδα, Νάντερ Αλ Αμπάντλα, Πρόεδρος της Ελληνο-Παλαιστινιακής Φιλίας, Κώστας Μπιτσάνης, πολιτικός αναλυτής και ο Νίκος Κλειτσίκας, ιστορικός-συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: